Suszona wołowina Wild Willy Highland Jerky Classic 30G
Kolejny raz podnosimy sobie poprzeczkę. Tym razem wędruje ona aż na wyżyny!
Przygotowaliśmy dla Was limitowaną wersję naszego klasyka z mięsa rasy Szkocka Wyżynna (Highland Cattle). Bydło tej rasy przez okrągły rok przebywa na pastwisku, co wspaniale wpływa na walory smakowego jego mięsa. Karmione w tradycyjny sposób i bez antybiotyków, zwierzęta bytują na ponad 30 hektarach pastwiska. Samo mięso jest bardzo delikatne i chude.
W tej wersji produktu postawiliśmy na sprawdzone rozwiązanie w postaci hermetycznego opakowania. Pozwala ono na długotrwałe utrzymanie walorów smakowych przekąski w praktycznie każdy warunkach. Dodajmy, że suszenie konserwuje mięso, dzięki czemu nie musi ono być przechowywane w niskiej temperaturze. Opakowanie chroni zawartość przed wilgocią, dzięki czemu beef jerky doskonale sprawdza się podczas podróży.
Dlaczego warto sięgnąć po suszoną wołowinę Highland Beef Jerky?
- 100 gramów suszonej wołowiny powstaje z 300 gramów mięsa Highland Beef, które dostarcza nam zaprzyjaźnione rodzinne gospodarstwo.
- do jej przygotowania stosujemy jedynie naturalne składniki, korzystając z tradycyjnych metod przygotowania,
- od zawsze jesteśmy wierni zasadzie, że im lepszy surowiec, tym lepszy produkt finalny. Wersja Highland Cattle jest doskonałym potwierdzeniem tej tezy.
Składniki suszonej wołowiny Wild Willy Beef Jerky Highland Cattle:
- mięso wołowe rasy Szkocka Wyżynna (ligawa),
- sos sojowy (składniki sosu: woda, nasiona soi, mąka pszenna, sól),
- przyprawy naturalne,
- sos Worcestershire ( składniki sosu: ocet słodowy, ocet spirytusowy, melasa, ekstrakt z tamaryndy, szalotka, czosnek, przyprawy i aromaty)
Alergeny
Tabela wartości odżywczych
Wartość odżywcza | w 100g | w porcji 30g |
Wartość energetyczna | 1402 kj / 322 kcal | 421 kj / 100 kcal |
Tłuszcz | 6,2 g | 1,86 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 2,7 g | 0,81 g |
Węglowodany | 2,2 g | 0,66 g |
w tym cukry | 2,1 g | 0,63 g |
Białko | 68,8 g | 20,64 g |
Sól | 4,88 g | 1,46 g |