SUSZONA WOŁOWINA WILD WILLY BILTONG CLASSIC – 40 G
Z radością, dumą, a nawet wzruszeniem, dodaliśmy do naszego portfolio nowy, jakże wyczekiwany produkt. Biltong to mięsna przekąska, która staje się coraz bardziej rozpoznawalna na polskim rynku. Zobaczycie, jeszcze będzie o niej głośno!
JAKIE JEST MIĘSO TYPU BILTONG?
Jest to rodzaj suszonego mięsa pochodzącego z RPA. Jego nazwa powstała z połączenia dwóch słów: BIL (mięso) oraz TONG (pasek, język). Suszenie może zabezpieczać żywność przed zepsuciem i nadawać jej zupełnie oryginalne walory smakowe. Sztukę suszenia opanowaliśmy do perfekcji, dlatego dziś możemy pochwalić się nowym produktem w postaci biltonga. Mięsne języki suszymy przez około 7 dni w odpowiednich warunkach: w niskiej temperaturze o konkretnej wilgotności, w pomieszczeniu, gdzie mięso ma zapewnioną cyrkulację powietrza. Efektem suszenia w takich warunkach jest mięso o ciekawej, delikatnej konsystencji i unikatowym smaku. Jak to smakuje, zapytacie? Hmm, smak biltonga meandruje gdzieś pomiędzy dojrzewającymi szynkami, wołowiną sezonowaną a beef jerky. Jego struktura jest bardziej miękka i subtelniejsza niż w przypadku naszego flagowca — suszonej wołowiny. Tego nie da się wyrazić słowami, trzeba spróbować!
Do stworzenia 100 gramów biltonga używamy minimum 240 gramów ligawy od zaufanych, polskich dostawców.
W wersji Classic szynkę wołową marynujemy w autorskiej kompozycji przypraw, na której czele stoją kolendra, pieprz, czosnek.
Dlaczego warto spróbować Wild Willy Biltong Classic?
- brak węglowodanów w 100 gramach produktu (jest tu ktoś na diecie keto?);
- unikatowy, wyrazisty mięsny smak;
- ciekawa konsystencja i struktura inna w przypadku naszego beef jerky (łatwiej się żuje, a smakuje równie dobrze!).
- mięso wołowe z szynki,
- ocet jabłkowy,
- sól himalajska,
- kolendra, pieprz, przyprawy
- ekstrakt z jarzębiny
Tabela wartości odżywczych
Wartość odżywcza | w 100g | w porcji 40g |
Wartość energetyczna | 922 kJ / 220 kcal | 269 kJ / 80 kcal |
Tłuszcz | 4,1 | 1,6 |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 1,8 | 0,7 |
Węglowodany | 0 | 0 |
w tym cukry | 0 | 0 |
Białko | 45 | 18 |
Sól | 5,2 | 2 |