SUSZONA WOŁOWINA WILD WILLY BILTONG CLASSIC – paka 70 gramów dla koneserów!
Po długich przygotowaniach dodaliśmy do naszego asortymentu nowy mięsny produkt. Biltong, bo o nim mowa, dopiero mości sobie swoje miejsce na polskim rynku, ale jesteśmy przekonani, że wkrótce będzie o nim głośno! Mamy również nadzieję, że najlepszy biltog będzie Wam się kojarzył z logo Wild Willy!
Czym charakteryzuje się mięso typu biltong?
Jest to rodzaj suszonego mięsa rodem z RPA. Nazwa tej mięsnej przekąski jest zbitką dwóch słów: BIL (mięso) oraz TONG (pasek, język). Suszenie jest starą jak świat metodą konserwacji żywności. Metodą, która w zależności od zastosowanych środków, może dać zupełnie różne efekty. Mięsne języki suszy się około tygodnia w niskiej temperaturze o konkretnej wilgotności oraz określonej cyrkulacji powietrza. W rezultacie otrzymujemy mięso o zupełnie innej strukturze i parametrach smakowych niż dobrze znane Wam już beef jerky. Wrażenia smakowe podczas jedzenia biltonga orbitują między dojrzewającymi szynkami, wołowiną sezonowaną a suszoną wołowiną. Jego konsystencja jest bardziej miękka i delikatniejsza niż w przypadku beef jerky. Co tu dużo gadać, trzeba spróbować!
W klasycznej wersji smakowej wołowina marynowana jest w kompozycji tradycyjnych przypraw takich jak kolendra, pieprz, czosnek. Dodajmy jeszcze, że do wyprodukowania 100 gramów biltonga potrzebujemy minimum 240 gramów szynki wołowej.
Kilka kluczowych cech Wild Willy Biltong Classic:
- zero węglowodanów w 100 gramach produktu (puszczamy oczko do fanów keto);
- wyjątkowy, głęboki mięsny smak;
- całkowicie inna konsystencja i struktura niż beef jerky (łatwiejsze żucie).