SUSZONA WOŁOWINA WILD WILLY BEEF JERKY BARBECUE BBQ
Po wielu miesiącach testowania różnych dróg prowadzących do celu, z dumą możemy stwierdzić, że osiągnęliśmy kolejny szczyt smaku. Do naszej talii dodajemy następnego jokera w postaci nowego smaku BBQ. Wszystko po to, by jeszcze lepiej sprostać oczekiwaniom Waszych kubków smakowych i dać Wam naturalną porcję energii w nowej odsłonie.
Dotychczasowe doświadczenie nauczyło nas m.in. tego, że na etapie suszenia aromat marynaty “wypłaszcza się” i nieznacznie traci swoją kwintesencję. Ta obserwacja pozwoliła nam skomponować idealne proporcje marynaty BBQ, która nadaje wyrazisty smak po zakończeniu całego procesu tworzenia suszonej wołowiny. Co ważne – z punktu widzenia smaku i zdrowia – powstała ona bez użycia fermentowanego sosu sojowego. Rezygnacja z tego składnika jest krokiem na drodze ku maksymalnemu uproszczeniu składu naszych wyrobów i posługiwania się wyłącznie półproduktami naturalnego pochodzenia. W produktach Wild Willy nie znajdziecie sztucznych konserwantów i barwników – to jedna z podstawowych zasad naszej filozofii, a jednocześnie nasz powód do dumy.
Za finalny efekt smakowy suszonej wołowiny o smaku BBQ odpowiadają słodkie, hiszpańskie pomidory, cebula, czosnek, pieprz i hiszpański Pimenton, czyli subtelnie wędzona papryka, z której usług korzystaliśmy już tworząc wersję paprykową naszego beef jerky. Do tego zestawu dorzuciliśmy jeszcze szczyptę soli himalajskiej oraz ociupinkę nierafinowanego cukru trzcinowego. Końcowego rezultatu nie udałoby się osiągnąć bez octu jabłkowego, który pomaga mięsu skruszeć podczas marynowania, i… burbonu. Yes sir! Podczas suszenia, amerykańska whiskey odparowuje pozostawiając w suszonej wołowinie aromat dębowych beczek, w których alkohol dojrzewa, nabierając szlachetnych walorów. W tradycji wyrabiania whisky mówi się, że część trunku, która odparowuje to tzw. danina dla aniołów, czyli Angels’ Share. Przy tworzeniu suszonej wołowiny Wild Willy o smaku barbecue aniołki dostają więc swoją dolę przyjemności, choć twierdzą, że i tak wolałby spróbować naszego beef jerky.
DLACZEGO WARTO SIĘGNĄĆ PO SUSZONĄ WOŁOWINĘ WILD WILLY BEEF JERKY?
- Wyłącznie naturalne składniki – to nasza podstawowa zasada, której bronić będziemy jak niepodległości;
- Mięso najlepszej jakości – sprawdzeni, polscy dostawcy wołowiny pozwalają nam gwarantować jakość naszych wyrobów;
- Unikatowe kompozycje – przygotowane wedle autorskich procedur z użyciem przepisów strzeżonych przez naszego El Torro;
- Wasza mięsność – nie chodzimy na skróty: do produkcji 100 gramów suszonej wołowiny potrzebujemy 300 gramów ligawy wołowej. Nieźle, prawda?
- Szynka wołowa (ligawa),
- pomidory suszone,
- ocet jabłkowy,
- sól himalajska,
- nierafinowany cukier trzcinowy,
- cebula,
- papryka,
- burbon,
- czosnek,
- przyprawy.
Alergeny
Tabela wartości odżywczych
Wartość odżywcza | w 100g | w porcji 30g |
Wartość energetyczna | 1447 kj / 342,5 kcal | 482 kj / 114 kcal |
Tłuszcz | 6,34 g | 2,11 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 2,75 g | 0,92 g |
Węglowodany | 9,7 g | 3,2 g |
w tym cukry | 8,4 g | 2,8 g |
Białko | 61,5 g | 20,5 g |
Sól | 4,6 g | 1,53 g |