Pomysł na suszone mięso z jelenia powstał lata temu. Byliśmy wtedy na etapie rozwijania konceptu Wild Willy. Wiedzieliśmy, że fundamentem naszej oferty będzie suszona wołowina i szukaliśmy produktu, który będzie dla niej godnym uzupełnieniem. Deer Jerky wydało nam się idealnym kandydatem. Suszona jelenina ma nieco inne właściwości smakowe niż wołowa ligawa. Przekąska z mięsa jelenia świetnie sprawdzi się jako podręczna porcja energii na szlaku, siłowni, w podróży lub jako dodatek do wieczornego kieliszka wina, ewentualnie kufla kraftowego piwa. Wyselekcjonowane kawałki mięsa z jelenia w towarzystwie naszej marynaty tworzą niezapomniane doznania smakowe. Krucha jelenina, po odpowiednio długim marynowaniu, jest wędzona dymem z drewna olchowego i suszona. W efekcie otrzymujemy cienkie plastry Deer Jerky, które rozpływają się w ustach, stopniowo uwalniając głębię smaku. Nie bez znaczenia jest też fakt, że mięso z jelenia dostarcza więcej białka i nieco więcej tłuszczu niż suszona wołowina. Deer Jerky ma 72 g białka na 100 g produktu.
– Bardzo cieszymy się, że suszona jelenina po dłuższej przerwie wraca do naszego sklepu. Teraz oferta Wild Willy znów jest w komplecie. Na ten produkt czekali też nasi Klienci, co widać po ich owacyjnych reakcjach na informację o powrocie jelenia. W przypadku „nowego” Deer Jerky wybraliśmy najwyższej jakości szynkę dojrzewającą i poprawiliśmy recepturę. Jestem przekonany, że było warto czekać – mówi Marcin Wilczyński, twórca marki Wild Willy.
Nie zwlekaj! Kup teraz i przekonaj się o walorach jelenia na własnych kukach smakowych!